luni, 13 februarie 2012

O veste pe care nu o mai amân


Având în vedere că pregătirile pentru obținerea licenței (PPL) le-am încheiat, urmează să plec.
Voi pleca pe mai multe luni in Ciad, Africa.



Demult mi-am dorit sa fac proiecte pe termen lung și a venit vremea sa nu le mai amân. Data exacta a plecării mele o voi stabili de îndată ce vremea îmi va permite să obțin calificarea pe Cessna 182, doar asta mă mai reține.

Daca vrei sa ştii cum e sa fi dependent de salata de fructe proaspăt culese sau cum e să călăreşti pe sub pomii de mango spre râul în care hipopotamii tulbură apele...

Dacă vrei să ştii cum e să adormi în timp ce undeva afară copii cântă şi dansează, dacă vrei să ştii cum miroase parfumul făcut artizanal de către femeile care îşi poartă poverile pe cap, cum arată amuletele din piele prinse la gât, tatuajele cu hena, să vezi cum tenul mamei este perfect, la fel de catifelat ca al copilului purtat în preajma umerilor dezgoliţi. Dacă vrei să ştii că imaginaţia pentru a împleti părul în tot felul de forme şi şuviţe nu are margini...

Cessna 172
Dacă vrei să vezi cum e să nu te saturi de apusuri de soare printre copacii cu coroana turtită, dacă eşti curios cum e să alergi pe cărările din plantaţiile de susan sau arahide. Dacă nu crezi că un recital de tobe poate să îţi dea fiori, dacă îţi doreşti să surprinzi magia umbrei avionului alergând cu turmele de sub aripi şi dacă vrei să călătoreşti în timp ar trebui să vizitezi Africa.

Aceasta este Africa pe care o ştiu când mai iau câte o pauză din activitățile mele. Ei, acolo, ca şi noi, îşi doresc să trăiască, au sanse mai mici decat tine,  lupta lor mă cheamă să mă aliez şi eu cu ei pentru a câştiga...

Plănuiesc să mă întorc în România pe o lună în iulie sau august. Până atunci, vești despre mine vei găsi aici și pe facebook.

3 comentarii:

  1. e de bine, omu', tare de bine! ce sa mai zic, drum bun catre casa!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb ! Citind acest intro, fără să vrei, îți trezește pasiunea aventurii, dorința de explorare a unor ținuturi sălbatice, autentice, unde bucuriile vieții sunt cuantificate în dorința de libertate, de comuniune cu natura și cu splendorile ei. Zugrăvind imaginea amplă și în același timp specifică acelor ținuturi, descrierea autorului, pare mai de grabă o invitație adresată tuturor, o stârnire a celor mai amorțite simțuri care pot să te facă, să realizezi că trăiești cu adevărat. Cred că astfel de călătorii, care te scot din rutina zilnică, sunt bine venite și te fac, să te bucuri de viață cu mai multă intensitate și poate, chiar să apreciezi alte valori, decât acelea cu care te-ai obișnuit.
    Sugestiv, aici cred, mai de grabă, că avem de-a face cu "Chemarea Africii Sălbatice".
    Stimate doctore, nu-mi rămâne decât să-ți urez drum bun și aventuri cât mai plăcute, pe care să ni le povestești la toamnă așa cum bine te pricepi !

    RăspundețiȘtergere